söndag 3 juni 2012

Flygande toner


Eftermiddagssolen strilar ner genom träden. Jag tar ut mina långa, rangliga luktärtor och planterar vid pilstöden som nu hamnat i köksträdgården.


M tar sin gitarr och sätter sig i växthuset och spelar. Tonerna flyger lätt med vinden och sveper runt de rangliga luktärtorna. Lilla hjärtat ler. En stund av lycka där och då. Jag blundar och tänker att detta är ett sådant ögonblick jag vill spara. Minnas tonerna i vinden, mina jordiga fingar som försiktigt håller de sköra luktärtorna. Soldiset.


Tänker att det gör sig väldigt bra med musik i växthuset. Toner och växter som vävs in i varandra. Dofter. Ljud. Ljus. Liv. Kanske bjuda in några vänner i sommar till lite trädgårdsmusik. Spela för och med varandra. Det kan bli fint det tror jag.Hälsar Åsa

9 kommentarer:

 1. Åå så underbart att få höra gitarr då du pysslar.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 2. Vilka vackra bilder! Oerhört skirt och fyllt med känsla.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Så fint med musik i växthuset! Det skulle jag också vilja ha... om nu inte mitt växthus legat i delar nere i källaren fortfarande. Det är grunden som är svår att få till. Mina luktärter ser ut precis som dina, men jag klippte ned dem en gång till när de flyttade ut och nu börjar de buska till sig så sakteliga. Hoppas du får en fin måndag! Kram Hanna

  SvaraRadera
 4. hvor hyggeligt med musik i divhuset.........så smukt med dine ærteblomster Åsa ;0)

  Dorthe

  SvaraRadera
 5. Så mysigt det låter, jag måste skaffa växthus! Och en gitarrist...
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 6. Så vackert!

  Allt gör sig nog bra i ett växthus tror jag, så gott som.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig stil du har på ditt skrivande. Inte bara i detta inlägget utan i allt du skriver. Blundar jag kan jag lätt föreställa mig musiken, luktärterna och doften av trädgård. Och visst är aklejor underbara. Jag älskar mina och låter dem växa var de vill om de inte placerat sig på nåt oerhört opraktiskt ställe.

  Nette

  SvaraRadera
 8. Fina foton på M & som vanligt härligt skrivet:)
  Kram//Linda

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...