onsdag 27 juni 2012

Deprimerad sommar
Jag, storebror och lillebror åkte direkt från trevligaste trädgårdsfikan hemma hos Katarina till Kivik. Bilen fylld med barn i baksätet och Sean Banan i högtalarna.
Lyckan var gjord när samma barn insåg att denna Banan även skulle medverka i Allsång på Skansen ;-)
"A som i Sean. B som i banan" Jodå, nu kan jag också! Jag blir dock inte lika lycklig och glad av att höra det som vissa andra...om och om och om och om igen.

Sommaren har tydligen bestämt sig för att vara svårflirtad.
Kanske behöver den en påminnelse om vad som önskas och förväntas och längtas till av så många. Eller är sommaren deprimerad? Blyg. Kanske är den stressad och känner krav på sig att prestera. Vara en duktig sommar.
Sommaren kanske behöver känna vårt stöd. Samla ny energi.
Se lite glada leenden och höra kluckande skratt. Se hur sanden ryker när badsugna barn springer i full fart över stranden på väg mot vattnet. Se hur hallonglassen smälter och rinner ner för struten och landar på bara tår. Känna grilldoften, lyssna på käcka allsången, få sovmorgon, plocka jordgubbar, känna sig solvarm i hyn och saltig i håret.
Lite hjälp på traven helt enkelt. Känna att vi är på sommarens sida och inte bara se sura miner och höra klagomål på rådande kyla och regnoväder.
Kanske är det så det är.
Kanske.

Sommaren.
Vi tycker om dig precis som du är.
Vi saknar dig.
Ta en dag i taget. Känn dig fram.
Känn ingen press eller stress.
Vi kräver inte 25 grader i luften och 22 i vattnet.
Meddetsamma.
Kom och häng med oss.
Vi grillar i morgon.
Solkrämen står på hyllan och glass finns i frysen.
Kom som du är.
Välkommen.

Hälsar Åsa

12 kommentarer:

 1. Ja, snälla sommaren du är så välkommen!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Med de vackra orden hittar sommaren hittar fram, för att hänga med er, göra det extra skönt med grillningen och att äta glassen som finns i frysen.

  Den kommer, absolut!

  Ha det fint Åsa

  SvaraRadera
 3. Jag skriver under på den inbjudningen till sommaren, jag med!
  Klart vi måste få ha sommar i det här landet, som har vinter så stor del av året. Vi är tappra, vi härdar ut, vi har tålamod, men BARA för att vi vet att det blir sommar sen! Det är ju den här tiden vi längtar efter hela året - då vill man inte bli snuvad på den...
  Men jag tror faktiskt att den riktiga sommaren är på gång snart!
  Vi har förtjänat det! :)

  Kram kram // AH

  SvaraRadera
 4. Fint Åsa, vi måste peppa sommaren så att den vågar, orkar och vill komma fram och visa sig precis som den är! Fina bilder, men det ser lite kallt ut. På Astrids simskola tränar de torrsim på land... men snart!

  Och ja, även här är det "digi digi digi ding ding ding" hela dagarna... :) Tur att Laleh var med i samma program! Kram!

  SvaraRadera
 5. Igår var sommaren lite mer närvarande här hos mig. Hon kom på eftermiddagen och stannade tills det var natt och vi hade en kravla samvaro.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Ja, det är kanske så att sommaren fegar. Vill den visa oss att vi måste uppskatta varje dag som den (= varje människa som den är) och inte ha så stora krav. Vill sommartvekan lära oss något?
  Idag ser det ut att bli fint väder i alla fall så nu ska jag sätta fart med lite av varje.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Mysig blogg du har! :-)

  Ja, kanske gjorde det där susen i alla fall - för i dag har vi strålande sol här i Linköping i alla fall! :-)

  SvaraRadera
 8. Jag hoppas också att sommaren bara är lite blyg och tveksam.
  Fint inlägg!!

  SvaraRadera
 9. Idag verkar det som att sommaren återfick lite av sitt försvunna självförtroende. Det var nog din pepp som gjorde susen. Nu får vi fortsätta att boosta den då den vill stanna.

  Kram!

  SvaraRadera
 10. Du ska inte tro det blir sommar
  ifall inte nå´n sätter fart....
  Det ju just så det är!
  Har gjort en insats och hoppat i 12 gradigt vatten idag.
  Får se om det hjälper

  SvaraRadera
 11. Roligt skrivet! Och ja, den behöver nog lite uppmuntran, vi har haft den i 4 dagar, men idag tog den slut. Nu är det kallt och det luktar vatten i luften.....så vi får nog sätta fart på den och göra oss till lite så den kommer tillbaka!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 12. Åå vilket härligt inlägg. hoppas verkligen det fungerar, och jag ska minsann också försöka med denna inställningen så kanske det hjälper *** härliga bilder ändå och Sean banan såg vi minsann också när det var allsång, lika glada barn som vuxna (ler)..och visst är den underbar den där boken. man väver drömmar minst sagt. en liten utmaning att fixa dem häruppe, men jag ger inte upp...mmm..

  kramar Lycke

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...