måndag 11 juni 2012

Glada gänget

Nu är solrosorna glada. Och zinniorna. Och dahliorna. 
Tomaterna är glada och jag är glad.
Förhoppningsvis är vi alla glada hela långa sommaren och ända in i hösten. Och vidare...
Lillebror är också glad. Han har fått nya badbyxor. Klart man är glad då. 

En tanke blåser förbi att jag kanske har gjort saker i fel ordning. Hoppat över. Rusat förbi. Har ju inte direkt följt "gör-så-här-boken" där man avslutar allt förarbete i n n a n man börjar med det roligaste dvs plantera. Men jag kan inte vänta längre. Inte lillebror heller. Eller växterna.  Vill inte gå miste om solarna. Och lillebror vill inte gå miste om baden. Inte storebror heller. 
Inte kan vi vänta med att köpa badbyxor tills sommaren bestämmer sig för att komma tillbaka. För det gör den ju. Visst? Lillebror har redan hoppat ner i vattnet från poolkanten.  M tog emot och jag satt och huttrade vid sidan. Storebror plaskade också omkring. Lillebror tyckte sedan att det var dags för honom att öva på att simma. Själv! (vi hann dock före honom till poolen)

I sommar kommer det att stråla av solrosor, zinnior, dahlior, goda tomater och omkring mig kommer jag att ha badglada barn med sand mellan tårna och russinfingrar. Köksträdgården jobbar vi vidare med. Vi följer ingen instruktionsbok utan tar lite i taget. Här och där lite som vi känner för. Bryr oss inte om någon gör-så-här-bok. Vi väntar på det fina. Och varma. Och försöker hålla rådjuren borta så gott vi kan från odlingarna.

Idag är vi glada. Tar en dag i taget. Det är bra det.

Hälsar Åsa


4 kommentarer:

 1. Åsa, det låter perfekt. Jag skulle också vilja ha solrosor, zinnior, dahlior och tomater omkring mig. Och badglada barn med sand och russinfingrar! När de blir större ser man knappt röken av dem...

  SvaraRadera
 2. Härligt. Hoppas också att sommaren kommer tillbaka. Men inte kan man bara gå och vänta på det heller :-)) Nu är nu.
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 3. Ja bort med alla måsten och regler, varför rensa ogräs när man kan göra fina sommarkrukor eller bada i pool. Vi är på g att införskaffa en lite större (uppblåsbar) pool och jag är lite orolig för jag vet ju hur lätt jag fastnar helt oplanerat vid någon rabatt... Kram

  SvaraRadera
 4. Vad fint du skriver! Inte undra på att du ligger på min topplista :-)
  Kram!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...