söndag 8 juli 2012

Varför inte?

Zinniorna börja så sakteliga slå ut. Ytterligare en ny favorit. Det har varit flera de senaste dagarna. Bäst att börja anteckna. Vill inte glömma.

Jag verkar ha drabbats av någon slags sommarpysselbacill vilket idag yttrade sig med att jag sydde 8 meter vimpel medan regnet smattrade mot rutan. Varför inte liksom? Lika bra att köra på när jag ändå är igång. Pyssla på.
Lite vimplar kan pigga upp den dystraste av dagar. Inte för att det nu varit så himla dystert här idag. Egentligen. Mest en lång innedag. Vimplar, lördagsgodis, pyssel, pussel och spel tillsammans med barnen; Jakten på den försvunna diamanten och Uno. En del skratt, en del gråt. En lillebror som avskyr att förlora och som handgripligen går till attack när detta inträffar. En storebror som retas och tetas. En mamma och en pappa som försöker avvärja och lugna ner. Efter lugn följer kaos. Och tvärtom. En helt vanlig dag helt enkelt. Regn eller sol. Sommar, vinter, vår eller höst.

Vimplarna hamnade till slut i växthuset tillsammans med zinniorna, solrosorna, tomaterna, paprikorna och chilin. Jag tror de kommer att trivas där. Det gör i alla fall jag. Världen förändras inte av 8 meter vimpel. Men det var kul att göra dem. Likaså med lampskärmen och tygtrasehänget. Så varför inte?

Hälsar Åsa


14 kommentarer:

 1. Så kul och fint med vimplar....
  uno var ett favoritspel men nu är ju barnen lite större så när det spelas är det tp och liknande....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 2. Där sa du det - zinnior, varför glömmer jag alltid dom! En sån underbar blomma och i underbara färger!
  Vimpeln verkar otroligt fin. Jag avundas dig din energi, jag väntar på att min ska komma!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Vilken fin vimpel! Jag tror bestämt att det är nån pysselbacill i luften... själv kom jag hem med tre flaskor sprayfärg igår, varav en guld. Möjligheterna är oändliga! Det ser ut att bli en pysseldag idag också. Kanske börjar jag på mitt eget "tygtrasehäng"? Kram!

  SvaraRadera
 4. Så kreativ och pysslig du är. Jag ser mycket fint men har liksom inte förmågan att omsätta det i egna handlingar. Men man kan ju inte och behöver inte kunna allt. Så jag nöjer mig med att titta och beundra.

  Regnig innedag hade vi mest här också i går. Blåbärspannkakor med glass och regnet som smattrade mot uterumstaket. Sommarmys!

  Kram till dig!

  SvaraRadera
 5. När jag var i England hade alla trädgårdar vimplar som hängde. Vi frågade en person och han förklarade att det var inför firandet av Drottning Elisabets firande som regent. Det såg så glatt och trevligt ut. Vilket härligt inlägg fyllt av en vanlig lördag. Vanliga dagar är det bästa jag vet, länge leve vardagen :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 6. Det låter som en underbar hemma dag med familjen och alla de ingredienser som hör till. Själv är jag lite vimpeltokig då jag tycker att de passa nästan överallt.

  Ha en bra dag
  /Jenny

  SvaraRadera
 7. 8 meter vimpel blir man lycklig av!

  SÅ fint Åsa och perfekt i växthuset. Färgerna är sommar...harmoni!

  Vad duktig du är och jag tycker du gjorde helt rätt som sydde på ;)

  SvaraRadera
 8. Ja, varför inte?
  Världen förändras kanske inte direkt av en vimpel. Men folk blir glada när de ser dem, ett leende smittar - delad glädje är dubbel glädje. Och ju gladare vi är desto bättre mår vi. Kanske orkar vi då göra bättre saker i världen.
  Så - indirekt kan kanske en vimpel förändra världen litegrann ändå!
  Kram från Ulrika

  SvaraRadera
 9. Åh vilken fin vimpel!!! En sån önskar sig lilla I till sitt blivande rum;) Kram// Linda

  SvaraRadera
 10. Underbara bilder, härligt med vimplar snyggt.
  Det låter som ni har det just som vi hade det för många år sedan när våra två pojkar var små. Håll ut det bli bättre...

  Kram Anna

  SvaraRadera
 11. Underbart ljus i dina bilder! Och se.. det där tyget med räven känner jag igen. :) Har likadant på mina kuddar upp i tv-rummet. Man blir så glad av det tyget. Och att växthuset blev alldeles lyckligt av den fina vimpeln tvekar jag inte en sekund över. :)
  Kram, fina du!

  SvaraRadera
 12. jamen underbart fint! älskar också att pyssla till sånt där som syns och är mysigt fast inte blommar :) flera hemmagjorda vindspel och trasmattekronor, men en del fick tas ner när björkarna for.. vimpeln ser så fin ut, gillar rävar jag! zinnior har jag aldrig provat faktiskt..mmm..

  kramar Lycke

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...