fredag 6 juli 2012

Färger
Sitter med min temugg och stirrar in i stenmuren.
Eller rättare sagt på det som växer f r a m f ö r stenmuren.
Funderar på färger. Färgkombinationer.
Växter, blad, blomningstid, strukturer. Högt, lågt, svävare, vävare osv.
Jag har funnit färger som jag gillar. Växter som jag tycker passar så fint ihop.
Daggkåpa, stjärnflocka (den mörkröda/lila), stäppsalvia (lila), alunrot (roströd och eller mörkröd) och så något silvrigt till det. Känns som kärlek. Färgförälskelse.

Håller blomblad från vallmon vars namn jag glömt bort i min hand. Ser nästan ut som fjädrar. Lätta och spröda. Flyger så lätt i vinden. Så vackert ljuslila med ett mörklila mittenparti. 
Rosa fingerborgsblommor. Romantiska, egensinniga. Dyker upp lite var de behagar. Har frösått bruna som jag innerligt hoppas vill blomma nästa år.
Färger. Tänk vad de kan beröra. Och uppröra.
Gult är fult. Nej. Inte alls - tycker jag.

Jag fick besök av två fina och färgstarka tjejer här på Höjden igår; Hanna med bloggen I Tages trädgård och hennes söta dotter. Det är så mysigt när det klickar till. När man som vuxen finner nya vänner. En riktig ynnest.
Härligt att få besök av en god vän som dessutom är så trädgårdsintresserad och trädgårdskunnig som just Hanna är. Så himla kul att ha henne här. Här i trädgården på Höjden. Har ni vägarna förbi Malmö den 12 augusti så får ni inte missa att besöka hennes fina trädgård som är en av de öppna trädgårdarna som ingår i Tusen trädgårdar.

Färger. Människor. Vänskap.
Ibland klickar det till. Passar ihop.
Det är vackert det minsann.

Hälsar Åsa11 kommentarer:

 1. Ja, det är härligt när man träffar människor man känner det där extra med. Det ska man ta vara på.

  I år har vi Fingerborgsblommor överallt i trädgården, det fullkomligt exploderar av dem. Därför tar jag med mig ett knippe varje vecka till målarverkstaden, så kan de förgylla rummet där också..och ändå märks det inte i trädgården att jag tjuvat en å annan...

  Ha det gott!/Maja

  SvaraRadera
 2. Färger berör och hos mig är alla trädgårdens färger fina. Nästan. Enligt mig alltså. :)

  Fint med vänskap.

  SvaraRadera
 3. Det är underbart så länge man kan uppleva och se färger och känna dess inverkan och allt i naturen är så fint så fint.....Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Färger har stor betydelse - man upplever dem med hela kroppen. Inte bara ögonen menar jag. Visst är det trevligt när man har tid att sitta och färgfundera? Din färfundering låter fin.

  Gillar skarp er lampskärm. Vacker!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Vackert att läsa om Åsa!

  Jag vet precis känslan, när det hänger ihop - färger, ljus, kombinationer. Så vänskap och härliga stunder.

  SvaraRadera
 6. Åååh, det här tycker jag om. vi känns verkligen på samma våglängs just nu, det är ju det där med trädgårdsmänniskor, jag vet, när man är i sinn trädgårdsbubbla och så kommer det någon annan som är, det är ju alldeles underbart! och underligt när någon inte alls är intresserad :)..sån man är! här har det precis börjat blomma en del, oh jag måste fråga dig eftersom jag tycker så mycket om dessa dina bilder. hur gör du när du fotar trädgård. använder du blixt, hur annars, någon speciell inställning? om du orkar och får tid så berätta gärna lite kort för jag älskar dina bilder. älskar vallmo och små terrakottakrukor också..

  kramar Lycke

  SvaraRadera
 7. Jag är också färgförälskad just nu, i mina vita rosor tillsammans med blå bolltistlar och rosa näva. Stannar till på väg till soptunnan och bara tittar. Vilken lycka det är att vara en trädgårdstok, tänk så mycket små skiftningar och nyanser man får uppleva då!

  Tack igen för ett fint besök, det var så kul att se din trädgård och hur bra ni passar ihop! :) Idag blir det nog loppisrunda på, och jag tar ett span åt dig... ;) Kram!

  SvaraRadera
 8. Visst är det härligt när det klickar.
  Hade en färgupplevelse under morgonpromenaden men ingen kamera...attans otur....hoppas på liknande ljus imorgon istället för då ska kameran med.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 9. Nej, det är inte alltid så lätt att hitta nya vänner i vuxen ålder. Underbart iaf att det klickat till för er och att ni connectar.
  Vackert är det minsann :)

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 10. Gult är lätt upphetsande och stämmer själen i harmoni, enligt Alberti arkitekt skulptör guldsmed och konstteotetiker på 1400-talet

  SvaraRadera
 11. tack för ditt långa svar. jag förstår ungefär och ska försöka mig vidare, en stor utmaning det där med att lära sig fota trädgård :) och jag vet precis det där, hur otålig man är och hur man ser det framför sig redan som det kommer förhoppningsvis vara om några år :))). och här är sommaren lite kort så det är myrsteg varje år, men ändå framåt...*


  kram Lycke

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...