söndag 13 maj 2012

Trädgårdssöndag


Vilken härlig trädgårdssöndag det har varit idag. Jag har varit ute mest hela dagen och planterat som en tok. Jag började med grönsaksfröerna i pallkragarna för att sedan fortsätta med solrosor och ringblommor. Jag ska verkligen frossa i de sistnämnda i år och har sått 4 olika sorter av vardera blomma. Jag tänkte ha de flesta i rabatterna längs med det kommande staketet kring köksträdgården. Eftersom detta inte är klart ännu (eller ens påbörjat) så ställde jag in sådderna i växthuset där de får växa till sig till i väntan på en plats där ute. Hoppas de kommer att trivas för jag ser verkligen fram emot att få omringas av solar - stora som små.

Nästa mål för dagen var att få ner dahliknölarna i krukor så att de kan komma igång innan det är dags för dem att planteras ut i rabatterna (vissa kommer jag att ha kvar i stora krukor). Jag upptäckte dock att jag hade fler knölar än jag kom ihåg (hmmmm, hur gick d e t till???) så krukorna räckte inte till. De största knölarna får helt enkelt vänta ytterligare ett tag på sin tur. Eller så gräver jag ner dem direkt som jag gjort tidigare år. Blomningen kommer igång lite senare då men den är väl värd att vänta på.


Thalianarcisserna strålar så fint i lavendelgången. Ska komma ihåg att plantera ännu fler i höst så att de fyller hela gången ända upp till köksträdgården.


Snart, snart, snart.....står äppelträdet i blom. Ljuvligt.

Summering av dagen: Sol, trädgård, grillning = en alldeles strålande söndag.
Hälsar Åsa

8 kommentarer:

 1. Sol, trädgård, grillning - det blir inte bättre än så!

  Härligt Åsa!

  SvaraRadera
 2. Det låter som en tokbra söndag helt enkelt! Thalia är ju så vacker, jag vill också ha fler! Ha en bra måndag, vi hörs senare! Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. Vilket vackert knotigt äppelträd du har! Kanske mina som jag planterade i höstas är så fina lagom till min pension? Låter som du haft en perfekt söndag. Ha en skön vecka!

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar söndag och vad fint du har det. Nu är bästa tiden tycker jag när det är lagom varmt att vara ute och arbeta och all växtlighet är sprängfylld av växtkraft. Underbart underbart underbart.
  Ha det fint!
  Kram.

  /Anna

  SvaraRadera
 5. Låter som en toppensöndag! Kan inte bli mycket bättre helt enkelt.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Härligt härligt är det nu!

  Jag satte några dahliaknölar i jorden i helgen och några har jag satt i krukor tidigare och de har kommit upp lite nu. Kommer nog att ha någon kvar i kruka men andra ska planteras ut.

  Tahliorna är jättefina och jag skulle också kunna tänka mig fler sådana.

  Ha det bra!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Härlig trädgårdssöndag! Vita narcisser är ljuvliga, jag har gammaldags som doftar precis lagom...

  Ha en skön vecka!
  Kram Birgit

  SvaraRadera
 8. Låter härligt! Jag sådde också solrosor i söndags - jättesolros och så flera stycken från en påse med blandade sorter. Det är alltid så spännande att se vad det blir :) Solrosor är nog bland det finaste som finns. Din bild på äppelträdet är fantastiskt fin!

  Solsken
  //Linda

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...