torsdag 24 maj 2012

I flyttartagen


Jag är i flytt- och grävartagen. I kväll fick jag lite ny fart och grävde ner gatstenarna som ska ligga som kant till två rabatter. Stenarna har legat utlagda kring rabatterna ett bra tag nu och gräset har spretat upp kring dem och bara blivit längre och längre. Förhoppningsvis ska kanten hålla gräsmattan borta från rabatten. Kan man ju hoppas i alla fall.Jag har kommit in i en intensiv flytta-växter-period. Lungört hit, lavendel dit, alunrot åt ett annat håll, buxbomklot tillbaka i krukor, nävor, kärleksört. Ja, det är mycket som har fått flytta på sig. Och mer kommer det att bli. Mycket hänger det väl ihop med att jag fortfarande letar mig fram till hur jag vill ha det här i trädgården. Jag känner mig fram och provar vad som kan fungera och passa in just här på Höjden.

Under äppelträdet i stora perennrabatten har jag planterat röd sockblomma som samsas om platsen med mörkröd kärleksört, smultronjasmin, aklejor och hostor. Lite senare kommer stjärnflocka, flox och höstanemon. Kanske kan det fungera - eller inte. Jag provar.


Sänker man sedan blicken något från perennrabatten så ser ni vad jag har att jobba med. Jodå. Här växer det och frodas både det ena och det andra. Till vänster om gången finns en låg stenmur. Det Behövs bara rensas lite (eller rättare sagt mycket!!!)så att den syns. Det kunde ju vara trevligt, eller hur?!


Fina är alliumbollarna som sticker upp som små lila planeter. Ska komma ihåg att plantera ännu fler av dem så att det blir ett helt lila solsystem.


Här ser ni en annan av mina provrabatter. Den ligger till vänster om förrådet under den stora blodboken och är ca 1 år gammal. Här finns hostor, lungört, anagrambräcka, vitt löjtnantshjärta, alunrot, höstsilverax "Brunette", hasselört och en pipranka som ska få klättra på förrådsväggen. Vi får se vad det blir av det hela. Annars blir det fram med spaden igen...

Hälsar Åsa8 kommentarer:

 1. Jag har verkligen kommit in i det här med att flytta plantor. Det är så roligt att försöka förbättra och fixa till som man vill ha det. Älskar det!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Vilka härligheter ni har i trädgården! Och ni kan så bra...jag är en amatör inser jag ;)

  SvaraRadera
 3. Åh, jag flyttar också hela tiden! Jag har växter som har flyttat 3-4 gånger. Som höstsilveraxet... men nu äntligen tror jag att det har hittat hem! En finfin fredag önskar jag dig! :) Kram Hanna

  SvaraRadera
 4. Ja hualigen vad jag flyttar om också :-) Speciellt i en rabatt som jag aldrig blir nöjd med. Gräver upp den varje år eller om jag inte gör det går jag och är missnöjd med den hela den sommaren. Men nu så. tror jag att kanske att jag kommit på hur jag ska ha där haha........ Vi får väl se. Annars får jag göra som du säger: fram med spaden!

  Så fina bilder du visar från din trädgård!!! Den verkar så mysig och charmig. Åsså tar du fantastiska bilder!!! Alliumbollar vill man bara ha hur många som helst av :-))) Har man en gång börjat med dem så är man fast...

  Ha en supertoppenhelg!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 5. Igår vad det jag som flyttade runt på växter. Fick nya idéer och vips så måste det flyttas ;o) Hopplöst...stackars växter! Att de aldrig kan få stå där de står. Fast i slutänden blir det nog bra ändå :O)

  Ha en finfin pingsthelg!!
  Kram
  Ulrika

  SvaraRadera
 6. Precis vad jag håller på med också. Flytta växter alltså. Fram & tillbaka. I kruka ur kruka. Jag gör som du och provar mig fram. Så småningom så blir det nog bra. :-)

  /Mia

  SvaraRadera
 7. Visst växer både det ena och det andra nu. Det växer SÅ rysligt fort, bara men väder ryggen till.

  Att flytta växter är kul tycker jag och det blir lätt en dominoeffekt.

  Kram

  SvaraRadera
 8. Så fint det blev med gatstenskantade rabatter! Något liknande tror jag att vi också borde göra, så att det blir lättare att klippa gräset.
  Flytta-perenner-sjukan har jag också drabbats av, hihi! Det blir väldigt tomt på sina ställen, men vad gör man inte för att få till den ultimata, täta, fina rabatten.
  Önskar dig en fin pingsthelg!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...