lördag 26 maj 2012

Sommarregn


Lördagskväll och efterlängtade droppar smattrar mot rutan. Jag öppnar fönstren och tar in alla underbara dofter. Syrener både ute och inne sprider minnen om avslutningar och sommarlov. Lillebror går omkring och sjunger på sångerna de ska ha på avslutningen på förskolan; "oh boy, vilket vackert väder..."(Peps Persson), "jag blir så glad när jag ser dig...", "du ska inte tro det blir sommar...", "solen är skön, solen är toppen...", "det finns så mycket att titta på när sommaren kommer till oss...". Han sjunger och tycker att det är dags att köpa inbjudningskort till hans kalas för han fyller ju år efter sommaren och sommaren är ju nu så då kan vi ju göra det. Köpa inbjudningskort. Visst? Jag säger att vi kan vänta lite. Att det inte är riktigt dags än. Att sommaren precis har börjat och att det är ett tag kvar till september :-) Först väntar ett långt härligt sommarlov.


Det droppar ute och inne njuter jag av ett glas vin och lördagsgodis (ingen toppen kombination egentligen får jag villigt erkänna), barnen surfar runt på spotify och spanar med jämna mellanrum in klockan så att de inte ska missa Eurovision. Det är mest storebror som är taggad men lillebror gör som storebror och säger att han minsann också ska vara uppe och se heeeeela programmet. Så klart! Vi får väl se hur många ögon som håller sig vakna och laddar med madrasser på golvet. Kanske blir det rent av jag som hamnar där...


Sommarlovslördag i maj. Barnen har lekt med kompisar hela dagen. Lite här, lite där, cyklat rundor och njutit av ljumma sommarvindar i håret. Jag har pustat i den kvalmiga värmen och grävt ut lite mer för rabatterna i köksträdgården (det står ett stort gäng solrosor och hoppar i sina lådor i växthuset och vill bli nedgrävda). Grävt, svettats, pausat, druckit, pustat i skuggan.

Sommarsol.
Sommarregn.
Och heja Loreen...

Hälsar Åsa

6 kommentarer:

 1. Åsa, du skriver så vackert att jag får små rysningar när jag läser. Du är verkligen så bra på att fånga stämningar med dina ord. Hoppas att ni får en finfin schlagerkväll, här håller vi på att natta barnen efter en intensiv kalasdag och jag får nog soffan för mig själv. Smågodis och vin även här. Och heja de ryska små tanterna! Kram Hanna

  SvaraRadera
 2. Inget regn här ännu men jag har haft vattenspridaren på ett par ställen idag. Torrt!

  Gillar dina bilder jättemycket!

  Ja, det där med tidsuppfattning för barn är inte alltid så lätt. Det är ju så klart jätteviktigt att köpa inbjudningskort men det kan bli en mycket lång väntan om han köper dem redan nu kanske?

  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Vad fint du skriver Åsa!


  Jag gör som du...äter just nu godis och dricker vin. Perfekt kombo när man är jetlag och extra bra med ESC.

  Härligt att vara här. Ska smyga ut och hämta in lite syrener....

  SvaraRadera
 4. Låter som en underbar dag och en underbar kväll :-) Och så vann Loreen! Lycka! Idag är en bra dag!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig sommarstämning du förmedlar och regn har ni fått!
  Här skulle det verkligen behövas lite också!
  Ja, tänk, vilken skräll det blev för Loreen igår! Helt otroligt!
  Ha en härlig pingstdag!
  Lisa

  SvaraRadera
 6. Vilka roliga foton du har tagit!
  Härlig sommar-stämning. Jag har också en som skal sjunga "Oh boy...". Den hör ju liksom till på diverse sommar-avslutningar;)
  Tur att vi inte ska snabbspola fram till september;))

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...