torsdag 17 maj 2012

Ett litet ljus...

Underbara maj. Våra trädgårdar exploderar av det ena mer underbart än det andra. Vi njuter och gläds åt allt det vackra och att vår trädgårdstid äntligen är här som vi längtat efter så länge. Men det finns dagar och det finns dagar. Dagar då man inser att det inte bara är allt det där underbara som exploderar i trädgården utan också allt det där mindre trevliga; kirskålen och gräset tex som från en minut till en annan (känns det som) är överallt där man inte vill ha det. Dagar då man inte kan se de rosa fluffiga äppelblommorna, syrenknopparna, hostabladen som skjuter upp ur marken som pilar utan bara ser invasionen av allt det där mindre trevliga och det känns sååååå övermäktigt. Och tråkigt. En dag då det känns helt ok att det regnar och haglar och är inneväder. Kalla det trädgårdsblues. Eller inte. Eller, jo, kanske en liten släng i alla fall.

Men - då kan det ändå dyka upp ett litet ljus. Kommer ni ihåg när jag upptäckte att det växte en körsbärsbenved bakom tujahäcken? Mitt hjärta började slå lite extra tills jag upptäckte att den var helt insnärjd i staketet och inte gick att få loss utan en smärre amputering. Ni kan läsa mer om det här och här. "Kvarlevorna" på ca 30 cm + rot grävdes ner i en rabatt med hopp om återhämtning. Och titta nu:


"Pinnen" lever!!! Mitt i allt det bluesiga så känns det ändå lite hoppfullt.

I morgon är en annan dag, eller hur?
Hälsar Åsa6 kommentarer:

 1. I morgon är en annan dag... så sant.
  Här ser jag tistlarna mer än något annat och gräset som bara växer. Vi har så mycket gullviva i gräsmattan så vi vill inte klippa än men när det väl är klippt så brukar det kännas superskönt.
  I går kom avin med paketet från dig. Jag har inte tagit mig till tätorten ;-) än men kanske kommer jag i väg i morgon. Jag ser fram emot sköna stunder i hängmattan!
  Ha det riktigt fint!
  Kram
  Anna

  SvaraRadera
 2. Javisst är det, en annan dag. Skönt att det är så.

  Ha en fortsatt fin helg!

  SvaraRadera
 3. Underbart att hitta bevis på när de där livskraftiga växterna tar sig och kommer igen, naturen är vacker och underbar, men även hård ibland. Tur att den där lilla fick lite extra hjälp och kärlek av dig!

  här växer också både det som jag planerat och det jag inte planerat, jag uppskattar även ogräset, det är ofta vackert det också. Jag låtsas inte om att det är ogräs....... har inte så stora krav på mig själv och min trädgård.

  Hoppas verkligen att det känns som en annan dag idag..!!!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Jo, morgondagen är en annan dag! Hoppas den blir bättre än gårdagen. Vi njuter av Ölandsluften och kanske är det bra att ta en paus ibland och få perspektiv på ogräset :-) Jag ska ta itu med halvön när jag kommer hem och då krävs det styrka :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Hurra för utdömda pinnar som plötsligt får liv! Själv är jag lika lycklig över att mullbäret lever, det som jag stympade så hårt! Här har de första snårvindorna tittat upp i solrabatten och grannens kirskål bokstavligt talat spränger sig in hos oss... Vissa dagar orkar man bara inte se det, man blir helt matt. Hoppas du kan vända blicken mot allt det vackra och önskvärda idag istället. Och det ser ut att bli vackert väder! Kram!!!

  SvaraRadera
 6. Trädgårdsblues, jotack, det är nog det jag också drabbats av! Mitt i all trädgårdslycka (som man borde ha) blir man helt matt. Man brukar snacka om att man ska jobba med naturen i trädgården, men jag känner allt som oftast att det är en kamp mot att naturen ska ta över och jag är ständigt steget efter! Men heja pinnen! Kul!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...