onsdag 9 maj 2012

I´m back!!!

Hemma igen efter en alldeles fantastisk resa till New York. Staden som har allt - och lite till. Vi har gått, och gått, och gått. Och gått lite till. Vi har vandrat oss igenom de olika stadsdelarna (och ändå bara sett en bråkdel av Manhattan och Brooklyn) och hittat områden vi gillar mer än andra (Greenwich Village, Lower East Side, Brooklyn). Vi har "ooooat" och "aaaat" över skyskraporna som sträcker sig allt högre upp mot skyn, fascinerats av den konstanta ljudnivån i staden och från människorna som lever här (ingen verkar prata tyst och försiktigt här inte). Vi har "köpt" en 4-rums lägenhet i Brooklyn Heights med utsikt över East River för det facila priset av 25 miljoner kronor, konsumerat kultur som aldrig förr, sett och hört enorm duktiga jazzmusiker, balettdansare, orkestermusiker, musikalartister, sångare och varit publik till en tv-show som är inne på sitt 30:e sändningsår (Late Show med David Letterman). Ja, en del trädgård har det faktiskt också blivit. Hela världen finns i New York och när man minst anar det så stöter man på en gammal bekant i baren. Vi har hunnit med en hel del på en vecka - och ändå är det ingenting om man tänker på allt som erbjuds.

Skulle man kunna vara kär i en stad så är jag upp över öronen förälskad i New York. En kärlekshistoria som bara precis har inletts...


Samtidigt.....så är det alldeles underbart att komma hem till de ljuvligaste och sötaste gossarna som finns och till trädgården som helt ändrat utseende på en vecka. Pionerna och hostorna har skjutit upp rejält ur marken, äppelträden är på väg att blomma, thalia narcisserna pryder lavdendelgången, vivorna lyser och strålar och allt händer så snabbt, så snabbt. Det doftar härligt och exploderar i vart endaste lilla hörn och ljudet av tystnaden är svårslaget trots allt.

***

Nu sitter jag här med de tyngsta av ögonlock man kan tänka sig efter att ha varit vaken i ca 1 dygn. Det gick inget vidare att sova på planet och mitt mål var att försöka hålla mig vaken hela dagen för försöka ställa tillbaka kroppen till vanlig tid igen. Det har inte varit helt lätt vill jag lova (= inget stillasittande) och man kan ju för hela världen undra varför jag f o r t f a r a n d e är vaken ;-) Hög tid att sussa.

Innan jag hoppar på det efterlängtade sömntåget vill jag bara påminna om min 1-års utlottning där någon har chansen att vinna en hängmatta. Kul att så många vill vara med. Skulle du ha missat utlottningen så finns det fortfarande tid kvar att dra den eventuella vinstlotten. Utlottningen pågår t.o.m den 11 maj.

Nu: sova!!!

Hälsar Åsa

9 kommentarer:

 1. Hurra, där är du ju! Här är en som har saknat dig, kul att ni fick en sån toppenresa! Härligt att trädgården välkomnade dig i vackraste vårskruden och att vara hemma hos småkillarna igen. Kram!

  SvaraRadera
 2. Välkommen hem! Visst är NY underbart, jag älskar staden och det är sant att man kan springa på en bekant i en bar. Det gjorde jag förrförra gången jag var där. Märkligt!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Hjärtligt välkommen hem! Låter som om ni har haft fina dagar "over there".
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Åhh så härligt, vi var där för första gången i november och jag vill bara tillbaka snart....det är en fantastisk stan.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Vips, så var man tillbaks i 1991 (jisses, det är 21 år sedan), och au pair i New Jersey. Var ledig varje söndag, så då blev det oftast en utflykt till NY, tillsammans med mina två bästa kompisar som också jobbade där. Det var tider...
  Kram

  SvaraRadera
 6. Så härligt! Jag vill också iväg! Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Gött att ni haft det bra! Välkommen tebax!//Helen

  SvaraRadera
 8. Jaha, så ni har varit på resa. Låter som att du är hur nöjd som helst.

  Nya tag i trädgården nu gissar jag.

  Kram

  SvaraRadera
 9. Välkommen hem. Låter som ni haft det fantastiskt! Svårt att ha nåt annat i den stan...

  Sussa gottt!
  Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...