tisdag 10 januari 2012

Boktips: Vintage Flowers


En otroligt vacker bok jag vill tipsa om är "Vintage flowers" av Vic Brotherson med foto av Catherine Gratwicke. Vic Brotherson är florist med egen butik i London, "Scarlet & Violet".  I hennes hem och butik trängs flertalet gamla vaser, hinkar, skålar, bringare och annat som hon använder i det ena fantastiska blomsterarrangemanget efter det andra av vilka vi som läsare får ta del av några stycken. Effekten av att te x ställa en hel massa rosor i likadana gamla vaser/parfymflaskor är riktigt häftig. Här pratar vi inte less is more utan more IS MORE!!!Denna färgsprakande bok är precis vad jag behöver i denna gråmulna tid. En riktig energi- och inspirationskick. Bilderna är för mig den allra största behållningen men det ges även tips om hur man binder buketter, kransar, hur man kan använda hönsnät i blomsteruppsättningar m.m. 

***

Tack för era tips och heja-på-rop angående mina kommande nybörjarodlingar. Jag säger bara armeringsjärn! Det verkar ju vara trädgårdsfantastens bästa vän både vad gäller att hålla bambi borta, som växtstöd, rumsavdelare... Jag blir glad bara jag tänker på det.

Hej också till mina nya läsare. Kul att ha er här!

Annars så "firar" jag första dagen på jobbet efter jullovet med att dra igång en ordentlig dunderförkylning. Snörvel, host och lite jämmer på det. Ska nog ta och drömma mig bort i armeringsjärnens värld lite till innan jag tar dagens sista dos av nässpray och somnar ;-)

Hälsar Åsa


8 kommentarer:

 1. Boken ser underbar ut, men dock verkar inte förkylningen vara lika rolig. Hoppas du kryar på dig snabbt!//Helen

  SvaraRadera
 2. Det låter som en riktig vill-ha-bok! Ska kolla upp...

  Krya på dig,
  kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Krya på dig!!!
  Ha det gott!!

  SvaraRadera
 4. Vilken bok, en som man inte vill sluta bläddra i antar jag. Krya på dig.
  /Lotta

  SvaraRadera
 5. Boken ser ut som en riktig vitaminkick! Underbara färger!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 6. Nu måste jag bara köpa den där boken. Du är den andra jag stöter på som rekommenderar den. Den verkar så himlarns braaaaa!!!!!! Vill ha. Nästa gång jag är i London ska jag definitivt besöka hennes blomsterbutik. Tack tack snälla för påminnelsen :-)) Verkar vara en precis en sån bok man behöver bläddra i just nu som du säger.

  Ser att du beställt zinnia-frön. Både peppermint stick och whirlig fun är jättefina. Odlade dom förra året. Har men en gång börjat med zinnia vill man aldrig sluta. Jag lovar - Du kommer bli beroende :-)) Förså de gärna inomhus.

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 7. Den ser fin ut. Jag kommer att få Trädgårderaboken med bokbussen nästa vecka sen får jag se om jag köper den.

  Krya på dig!

  SvaraRadera
 8. Nä du, nu blir det inte fler inköp av trädgårdsböcker ;)
  Köpte "Om lusten att trädgårdera" häromdagen efter ditt tips. Men jag måste säga att jag blir liiite sugen på även denna. Jag får be sambon om förhöjd veckopeng...

  Hälsar Tamara

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...