söndag 24 juli 2011

Innedag

Ytterligare en regnig dag. Ingen gräsmatta som blev klippt idag heller. Aldrig har den väl varit så grön som nu efter allt detta regnande. Med tiden vill jag minimera gräsytan - men det får väl bli lite pö om pö. Barnen gillar ju trots allt sin schweiziska fotbollsplan!

Har funderat på min lavendelgång som jag vill ha på baksidan. Jag undrar just om det är för sent att plantera lavendel nu? Kanske vänta till våren? Är det någon som har planteringstips för lavendel mottages detta tacksamt.

Fick lite fröinsamlingsinspiration (!) efter ett repotage i Drömhem&Trädgård. Jag tänkte börja med att prova på att samla frö från akleja och ringblomma så får vi se vad det kan bli av det. Och så får de ligga till sig i några egenvikta kuvert. Fina fisken!!!


Innedagen ägnades åt ännu mer syeri (!) tills gamla symaskinen började bråka och krångla. Suck! 
Två nya kuddfodral hann det i alla fall bli. Tyger från Spira.


Lyssnar på...
Underbara Ane Brun. Hon har precis släppt en ny skiva, "A temporary dive", som jag håller på att lyssna in mig på. En gammal favorit är annars hennes version av Cindy Laupers "True colours". Otroligt bra! I oktober har hon konsert på Palladium i Malmö. Biljett är inköpt. Läääääängtar!

I morgon blir det utedag - oavsett väder ;-) 14 grader idag. Brrrr... Är sommaren redan över???

Hälsar Åsa


11 kommentarer:

 1. Oj, vad verkar har regnat sista tiden hemma. Men sååå trevligt det låter med en lavendelgång. En sån drömmer jag om..... Vet inte om jag har några tips eftersom att vi bor i så olika zoner. Har upptäckt i alla fall att lavendeln hos mig trivs allra bäst i min soligaste del av växthusrabatten. Där har jag den mot en stenkant. Varmt, soligt och i sluttande läge (en aningen torrt).

  Kram, kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 2. Det låter som vi bor i närheten av varnadra, jag bor i Södra Sandby.
  Programet jag laddat ner gratis från nätet heter PhotoScape, en mycket lättare version av photoshop.
  Nu har jag en undran till dig....hur har du fått till raden med flikar överst i din blogg, jag får bara dit start sida och har sen fastnat. Går även bra att maila mig; godastunder@hotmail.com
  Cindy Lauper är också en av mina gamla favoriter liksom Madonna.

  Ha de
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Nu glömde jag att skriva om lavendelen. Själv har jag massor och har satt dom i olika perioder men inte märkt någon skillnad, så jag tror det går utmärkt att sätta dom nu.Som Charlott skriver gillar dom att stå lite torrt, lite sandjord skadar inte heller.

  Anna

  SvaraRadera
 4. Tack snälla...det tog en stund innan jag kopplade att det inte blev inlägg som vanligt utan separat....ja ja jag börjar förstå lite...
  Tack än en gång.
  Höör då bor vi inte långt ifrån varandra. Det är nog snart dags för en större blogg träff eftersom vi är många här runtomkring som bloggar..

  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Så kul att du börjar att samla egna fröer! Det är bara att testa med olika saker...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 6. Så fina fröpåsar du gjort och verkligen snygga kuddar. Åh, jag gillar också Ane Brun, ska genast lyssna på hennes nya!

  Lavendel går nog att plantera nu, den är ganska tuff. Fast gillar inte när man börjar klippa ner den för tidigt på våren. Jag kunde inte hålla mig ett år när det kliade så hemskt i trädgårdsfingrarna efter en lång vinter, men sen frös det på igen och hela min lavendelrabatt dog. Inte kul! De blir väldigt stora med tiden, så tänk på det när du köper plantorna som kan se fjuttiga ut. En av mina absoluta favoriter, den doften är ju underbar!

  14 grader idag med... inte klokt vilken kall juli vi har! Kram Hanna

  SvaraRadera
 7. Det är kul med frösådder, så jag tycker du gör rätt som samlar fröer!! Ringblomman är ju väldigt lätt att lyckas med. Aklejor sår du bäst på hösten direkt i rabatten. Sår du inomhus måste fröerna stratifieras (köldbehandlas), TROR JAG.
  Grattis till att ha lyckats med att få Echinacean att klara första vintern!! De kan vara lite kinkiga.
  Vad spännande med din kaffegrop, den måste du visa mer av!! Den är typisk för Skåne, eller???

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 8. Här kommer inte en droppe. Utom just då jag tänkt samla in frön förstås. Då fuktar det till ett tag, men blir inga mätbara mängder...

  SvaraRadera
 9. Här var det osså pissväder igår, och kallt idag. Sitter med fårskinnstofflorna på o fryser. Jag vill ha mer värme o sol. Härliga kuddar du sytt, snyggt tyg!//helen

  SvaraRadera
 10. Jag har också fått för mig att samla fröer, får se hur det går.....
  Agneta kram

  SvaraRadera
 11. Nej, sommaren får inte vara över ännu...men visst känns det lite höstligt allt. Här har det också regnat en hel del, i förra veckan kom det 76 mm, så nu är det grönt. Fina kuddar du gjort!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...