fredag 3 juni 2011

Trädgårdsrundan 2011

Solen sken från klarblå himmel, barnen på gott humör, bilen tankad och picknickkorgen (läs: kylväskan!) packad! Dax för utflykt. Jag hade lovat barnen 2 trädgårdsbesök och sedan besök hos mormors kompis med en trädkoja. Och så blev det - fast ändå mycket mer!!!

Efter en liten felkörning kom vi till Lottie Hermanssons (http://www.tradgardsrundan.nu/html/lottie.html) fantastiska trädgård. Stigar och gångar ledde oss runt till flera rum med namn som "Utsikten", "Hemliga hörnan". Uppvuxet och lummigt. Nya upptäckter runt varje hörn. I hennes trädgård fanns mycket roliga och vackra små statyer utsatta. Mycket smakfullt tyckte jag som annars har svårt för trädgårdskonst. Varje rum hade sina sittplatser där man kunde slå sig ner och njuta av allt det vackra. Antalet besökare skvallrade om Lotties trädgårds popularitet. Dessutom café och en liten plantskola. En bra start.

Bilder från Lotties trädgård:Efter fikapaus for vi vidare till Höganäs och Ulla Molins trädgård som nu förvaltas av Christina Ekman-Ljungström (http://www.tradgardsrundan.nu/html/molin.html)
Efter att ha läst Ulla Molins bok Leva med trädgård" där hon bla beskriver om arbetet med att anlägga trädgården på Tallgatan var min första tanke "Oj, så litet"! Men när vi gick omkring där fanns det så oändligt mycket att upptäcka. Barnen älskade "tjockisarna"dvs de formklippta buskarna och min 6-åriga son utbrast efter att ha omfamnat en fågelklippt buxbombuske "en sån här trädgård vill jag ha - fast jag vill ändå bo hemma"!!!
Inspirerande och genomtänkt trädgård. En banbrytare för sin tid.

Bilder från Ulla Molins trädgård:
Efter de två utlovade trädgårdsbesöken var avklarade for vi ut till havet och mormors kompis - vars trädgård med all rätt borde varit med på trädgårdsrundan. Trädkojan var utöver det vanliga och barnen var mer än nöjda. Det blev premiärdopp i havet (OK: Öresund!), promenad till Krapperups slott, glass och slutligen en avslutande bild på magnifika vallmoblomster.

Sommarlovsfeelings, röd nacke (glömde smörja in med solkräm) och en en fantastisk dag. Alla nöjda - stor som liten! Mer trädgård till folket!!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for Blogger...