fredag 17 juni 2011

Jag zoomar ut...

...och visar några bilder av hur det EGENTLIGEN ser ut här hemma i trädgården. Den oklippta (!) sanningen!!!

Vår "kaffegrop" bakom huset. Vi har lagt in trädäcket för att få någon slags organiserad (!) uteplats. I rabatten framför till höger är det just nu tomt på färg men där finns kärleksört, höstanemon, nyplanterad näva "Album", fingerborgsblomma. Rabatten är vackrast på våren och hösten. Det behöver planteras något som blommar även under juni och juli.

Framför gropen till vänster står förrådet som förhoppningsvis så småningom ska komma att kläs in med pipranka (till vänster om dörren) och klematis "Jackmanii" (till höger om dörren). Piprankan ska strax få något att klättra på. Bakom det låga planket döljer sig planteringshörnan. Mot planket kommer det i sommar förhoppningsvis att klättra luktärter. Trädet är en rönnsumak. Nu syns inte själva kronan som annars är så vacker. Det får bli en annan bild.

En smal gång går bakom huset. Trappan leder upp till den sluttande delen av baksidan. Här finns även den stora vildvuxna (under tämjning) perennrabatten och det gamla äppelträdet.

Nu zoomar jag in igen och dyker ner till mitt favoritobjekt just nu som är så fin tillsammans med lammöronen.
Stäppsalvia tillsammans med en solros som frösått sig av nertrillade frön från vinterns fågelbord.


2 kommentarer:

 1. Vad mysigt du har det! Härligt med höjdskillander som både ger utmaningar men framförallt personlighet och gör trädgården spännande. Kaffegropen ser bara hur skön ut som helst. Å muren..... FIN.......... :-))))) Det är något riktigt speciellt med murar av olika slag. Skulle kunna ha hur många som helst tror jag.

  Ha en skön helg!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det ser härligt ut i er trädgård, nivåskillnader, olika "rum" och fina träd. Att rabatter inte blommar så mycket en viss tid gör inget tycker jag numera och satsar i stället på vackra bladväxter med spännande former och färger, gärna silver, blågrått eller mörkt rostrött.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...