måndag 17 september 2012

Färggladheter. Nedräkningspyssel. Och stegar.

Jag blir lika glad varje gång jag kikar ut från köksfönstret och ser min färgglada lampskärm hänga där och snurra och sjunga sin lampskärmsång. Färgen på pärlorna börjar blekna och fåglarna har pickat lite här och där.
Men ändå.
Jag tänker låta den hänga kvar även i vinter. Tänker att den nog kommer att göra sig fin mot den vita snön. Om det nu blir någon snö i år dvs. Annars kan den säkert liva upp det gråa och slaskiga med.
Och alla Magnusar som står där under lampan. Så fina de är tillsammans. En hel kör minsann!

Jag och lillebror har haft en skön måndagsförmiddag hemma tillsammans. På lördag är det dags för honom att ha kalas och det är mycket glädjepirr som far runt i hans snart 5-åriga lilla kropp.
Han kom på att det vore kul med en pinjata på kalaset. Precis som kusinen hade. Vi kollade upp olika alternativ och kom fram till att vi faktiskt kan göra en sådan själva.
Sagt och gjort. Jätteballonger inhandlades. Tapetklister tillverkades. Tidningspapper revs i små bitar. Och så började vi.
Kladdigt blev det. Kul var det.
Det tar ett tag att göra en pinjata eftersom den ska torka i flera omgångar. Sedan ska den delas och fyllas med godispåsar (eller vad man nu vill ha i den) för att sedan klistras ihop, torka, dekoreras och målas.
Det blir till att pyssla lite varje dag fram till lördag helt enkelt.
Perfekt nedräkning för lillebror. Och mig!

Just det.
Och så var det den lilla detaljen med att komma ned från stegen med alla ben (och kameran) i behåll...

Ha en fin måndag
Hälsar Åsa

5 kommentarer:

 1. Kul id'e med pärlor på lampskärm!

  SvaraRadera
 2. Ja, den är verkligen fin lampskärmen tillsammans med Magnusarna. Så kul med en pinjata på kalaset. Ser fram emot en bild av konstverket! :-)

  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Tänk, att ha förmågan att se det vackra i de små tingen, sammanhangen. Eller...det vackra som bjuds, det som är livet omkring oss. Som varken är litet eller stort, det bara är. Jag njuter av ditt fina inlägg.
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 4. Vad vackert det blir, att se färgerna i vinter!

  Jag njuter också, bara av tanken.

  Vad fint med kalas. Förstår om det är pirrigt!

  Kram
  Lotta

  SvaraRadera
 5. Ett underbart inlägg och underbara bilder....och SKORNA...så fina.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...