fredag 21 september 2012

Blooming friday: Aj, aj, aj"Sparka inte med bollen alldeles intill rabatten! Akta blommorna!!!
Måste ni leka p r e ci s där. Stå still. Neeeej, plocka inte..."

Nej...
en aj, aj, aj trädgård vill vi i n t e ha. Trädgården här på Höjden ska vara till för både oss vuxna och för barnen. Lek, trädgårderande, vila, spring, umgänge och skratt. Inte en massa förbud och aja baja.

Vi ska alla kunna trivas i trädgården. Inga planteringar och växter får vara ömtåligare eller dyrare än att de (och vi) kan klara av vinande bollar, nyfikna fingrar och trampande fötter som letar och utforskar. Jag känner faktiskt inte att jag behövt hålla tillbaka mitt trädgårdsintresse för att barnen även ska få utrymme för lek och upptäckarlusta. Det ena behöver inte utesluta det andra. Tvärtom!

Är du nyfiken på att se fler tolkningar av aj, aj, aj temat så kika in hos Bland rosor och Bladlöss och Blooming Friday.

Hälsar Åsa


19 kommentarer:

 1. Jag håller verkligen med. Klart trädgården ska vara barnens plats också!

  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 2. Bra att ha en trädgård som passar alla. Så är det hemma hos oss också.

  SvaraRadera
 3. En trädgård är till för både stora och små.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Precis! Håller helt med dig, trädgården ska vara för hela familjen. Dock har vi reagerat lite på hur våra granngrannar beter sig - så fort våra närmaste grannar åker iväg med sin husvagn så är både pappan och de rätt stora barnen i grannhuset till dem och sparkar boll i deras trädgård. Själva har de en trädgård som är lika stor men kanske inte lika lekvänlig ... och aldrig att de är där när våra grannar är hemma. Någon gång frågade vi om de hade lov att använda våra grannars trädgård för bollspel - jo, det har vi, sa de men spelade inget mer där då. Men vi vill ju inte vara några poliser så något mer har vi inte gjort där. Att det kommer några förlupna bollar i trädgården då och då är inget som vi bryr oss om, det är en helt annan sak.
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 5. Nu får jag slå mig själv lite på fingrarna för jag har nog ibland varit lite som du skrev när bollarna har vinit genom rabatterna...men visst har du rätt de som sparkar på de där vinande bollarna är ju mycket värdefullare än nånting som växer i rabatterna.
  Tack för en fin tanke och bra tolkning!
  Mvh Mia

  SvaraRadera
 6. Jag tittar lite snett på sonen när bollen far över studsmattansnät och rakt i mina rosenrabatter:)). Jag har nog sagt "akta blommorna" mer än en gång:)). Fast när han var mindre så spelade han mycket fotboll på gräsmattan. Han har en hel äng utanför som han kan spela fotboll på:)). Däremot har vi mycket bär i trädgården som han gillar.
  Ha en skön helg.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Härligt att se allas olika tolkningar. Jag höll inte heller tillbaka när barnen var små. De fick så klart leka, ha egna rabatter, egna "trädgårdsland", köra efter stora klipparen med sina små...men de fick också lära sig hänsyn. De var jätterädda om sina saker, vissa i alla fall, och jag var jätterädd om vissa blommor. Positivt på många sätt!

  Kramar

  SvaraRadera
 8. Att låta barnen vara med och odla är ju jättebra, då bryr dom sig om växterna mer tror jag. Dessutom finns det dom som gör värre skada än barn i trädgårdar... Sniglar tillexempel.

  Ha en skön fredagkväll! Kram
  /Liv

  SvaraRadera
 9. Härligt med en plats för både stora och små! :)
  Önskar dig en trevlig helg!

  Kramen Ina

  SvaraRadera
 10. Åå så skönt att se, jag har också en lastbil stående i rabatten,(barnbarnets)
  Ha en skön helg
  Vivian

  SvaraRadera
 11. Underbart. En plats för stora och små som Ina skriver. Det ser härligt ut med en liten lastbil mitt i allt.

  Älskade barn som vill vara med!

  KRAM

  SvaraRadera
 12. Kan bara hålla med, även om mina småttingar är 25 och 27 nu;)))
  /Anette

  SvaraRadera
 13. Underbar tolkning och nej, sån trädgård vill man inte ha. Klart att barnen måste få ta plats.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 14. Ha ha! Vi verkar ha prickat in ungefär samma tema. :-)
  Ha en fin helg!
  Kram

  SvaraRadera
 15. Klart barnen måste få leka!
  Underbara bilder som vanligt!
  Här blir det en innedag med lite godistillverkning tror jag, måste bara kika runt hos er fina bloggare först!
  Ha en skön dag!
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 16. Ja, för oss var det viktigt att barnen verkligen kunde leka och busa i trädgården när de var små. Rejäl gräsmatta, koja i trädet och den där stora, väldigt fula studsmattan i ett hörn. Trädgården har förändrats i takt med att barnen blivit större. Gräsmattan har blivit mindre och rabatterna större. Men som du sa, det ena behöver inte utesluta det andra. Låt barnen vara med i trädgårderandet och satsa på lektåliga växter.

  Ha en fortsatt skön helg! Kram Eva

  SvaraRadera
 17. Håller med dig....trädgården ska inte vara så perfekt så man inte får röra sig i den .-)

  Kram

  SvaraRadera
 18. Kärleksörten och anisisopen(?) ser båda ut att gilla sina tillfälliga besökare. Härligt att det finns plats för alla, stora som små, i er trädgård!

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 19. En trädgård som passar både stora och små är ju idealet! Fin tolkning.
  Kram Carina

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...