måndag 28 oktober 2013

från ljus till mörker men mysigt ändå


det där varma höstljuset är inte från idag
utan från igår
äppelplockarsöndagen
som startade ljum och solsirlig
jag rensade ur växthuset, plockade årets få äpplen (som ska bli till den där "äckligt äppelmosen" som jag gillar så mycket men inte mina barn), flyttade mina lila höstastrar från en av de gräsfyllda rabatterna som jag ska gräva ur så småningom och fick på köpet en stor blåsa i handen (det var visst ett tag sen jag grävde tror jag bestämt)
den gulprickiga gräsmattan glittrade i solen
så vacker. och prickig
sen blev det plötsligt mörkt och grått
då flyttade jag gick in och virkade istället
en svart mössa bidde det
och en kladdkaka på det
nu är det måndagmorgon och fortfarande lika grått
regnigt och blåsigt
vi väntar på s t o r m en
(jag funderar allvarligt på om jag kanske ändå ska surra ihop lilla växthuset vars plastväggar har en tendens att lossna i blåsigt busväder)
jag och barnen tänder ljus, berättar bellmanhistorier, smyger omkring i pyjamas och har en skön höstledig vecka framför oss

vad gör du?

undrar åsa

that warm autumn light is not from today
but from yesterday
applepickingsunday
it started out warm and sunny
I cleaned out the little greenhouse, picked the few apples on our tree, moved my purple asters from one of the grassfilled flower beds which I'll dig out eventually and got a blister in my hand (it was certainly a while since I dug I firmly believe )
the yellow dots on the lawn glistened in the sun
so beautiful. and spotty
then it was suddenly dark and gray
and I moved in and crocheted instead
a black cap
now it's Monday morning and still gray
rainy and windy
we are waiting for the s t o r m 
( I'm thinking seriously about if I have to lash together the small greenhouse whose plastic walls have a tendency to come off in windy bad weather )
me and the children light candles, tell funny stories that we almost have forgotten, sneaking around in our pajamases and have a lovely start of our autumnholiday3 kommentarer:

 1. Vad jag gör? Jo, jag sitter i soffan med Oscar och vi har precis tittat på fotboll på tv. Det var 17-åriga killar som nu spelar U-VM och Oscars fd lagkamrat står i mål. Lite häftigt att det gått så bra för honom att han nu är med i U-17 landslaget. Nu när matchen var slut satte O en brasa och vi myser vidare i soffan innan det snart är dags att laga mat till resterande delar av familjen kommer hem från sina jobb. Jag jobbade halv dag idag och nu har jag lov. Härligt!
  Har satt en deg till bröd men den ska stå ett par timmar till. Annars tar jag nog det mest lugnt idag och myser när vindarna viner och jag vet att jag inte behöver gå ut.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vad fint ni har det! Mörkare är också rogivande och mysigt...även om jag njuter av blå himmel och sol som vi haft här under större delen av hösten.

  När du berättar får jag längtan och vill också ha höstlov och ha pyjamas, tända ljus och berätta bellmanshistorier <3

  KRAM och ha det fortsatt bra!

  SvaraRadera
 3. Virkning och kladdkaka låter bra i höstrusket. Det är ungefär vad jag sysselsätter mig med också. Kram :-)
  /Liv

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...