torsdag 27 december 2012

januari-mars istället för barr och juleljus

jag sitter i soffan så här den tjugosjunde dagen i december. granens ljus lyser och hanna hellquists röst vinterpratar från radions p1. jag knaprar på salta pinnar och går igenom foton i datorn från året som gått. dels för att det är trevligt att gå tillbaka och minnas men även för att jag lider av en otrolig abstinens eftersom min kamera fortfarande är indisponibel - så att säga. en abstinens som i förlängningen gör att bloggandet fått en rejäl svacka. orden finns men bilderna saknas. instagram blir min räddning men jag saknar orden. och bloggen. samarbetet. så i stället för att visa er nytt från december; barr på golvet, ljus som lyser och en ledsen gråbrun geggig trädgård får ni bilder från året som gått här på bloggen på Höjden. 

januari
snön har äntligen kommit och jag krälar runt i barnens snöborg en söndag och fotograferar isrosor och gamla champagneglas. varför inte liksom? kallt men roligt. plockar undan julen och drömmer om våren, värmen och ljuset. snart. bara härda ut lite till i mörkret. snart sandaler. snart. tulpanerna visar vägen.

februari
på sportlovet går jag färg- och fotobananas, jag utmanar mig själv genom att ge mig en fotoutmaning som innebär att fota en färg och blomma per dag. 7 dagar. 7 färger. 7 sorters blommor. intensivt men oj, så roligt. vilket färgkalas det blev. rekvisita rotades fram i form av rosa fjäderboa från forna glansdagar ;-), ramar, gammalt poslin, väggklockor och röda väskan inköpt i barcelona. det fortsätter snöa. jag fortsätter fotografera. en ny lust har tänts. en ny röst. klick, klick. bländare och skärpedjup. komposition, photoshop och texturer. fotostudion på Höjden har bråda dagarmars
en solig dag åker jag och lillebror och klipper pilgrenar på ett slags självplock här i närheten. jag vet inte riktigt vad jag ska göra med dem. nåt. fläta ett torn till sommarens luktärtor. eller något annat. kanske. jag lånar en bok om pilflätning på biblioteket och drömmer mig bort. lillebror springer skrattande i gångarna mellan de skimrande pilgrenarna. jag klipper och leker tittut med honom.

marssolen fortsätter värma och det är osedvanligt varmt för årstiden. det blir thestunder mot den varma husväggen, näsor mot solen och små penseeblad som fladdrar i vinden. hoppet om våren tänts. snödroppar och vintergäck. jag åker på min första trädgårdsmässa i kista och blir yr av alla människor och intryck. kanske inte något för mig det där. i alla fall inte just där och då. energin är på väg bort. igen.

drömmen om ett eget växthus blir sann. i alla fall i liten skala. med tillhörande köksträdgård. projektet ska trots växthuset futtiga 6 m2 längre fram visa sig bli större än vi någonsin hade räknat med. inte dåligt. inte alls. tvärtom. bara större och mer tidskrävande att anlägga än vi trott från början. pallkragar införskaffas och vi börjar mäta upp en plats högst upp i trägården. lillebror ser ut den ultimata fikaplatsen. i en pallkrage. så klart. vi fikar på äpple och juice, suger i oss lite till av marssolen och jag inspireras av härliga alys fowler, lena israelssons "handbok för köksträdgården" och lustiga rabarberblad på väg upp.
det känns som länge sedan men ändå inte. får en innerlig längtan efter våren och livet i trädgården. och en hel kamera *djup suck* jag plockade ju nyss bort hösten och sa hej till julen. snart och runt runt går tiden. dagar blir år. i morgon fortsätter min färd genom 2012

jag lyssnar på hanna hellquists vinterprat som berör. och ane brun

vi hörs i morgon
hälsar åsa

10 kommentarer:

 1. Underbara du! Sitter här och ler av dina vackra ord och fantastiska bilder. :) Vissa bilder ler jag igenkännande åt. Vissa har jag missat. Men alla ger lika mycket energi och kreativitet. Nu längtar jag dock tyvärr ännu mer efter varmare tider... puh! hur ska vi stå ut alla dessa vita månader?!
  Julkram!

  SvaraRadera
 2. Vilket fint år det varit. Och nu har jag kommit igång...längtar till knoppar, koftor, solkill i nacken.
  Tack för det här vackra Åsa!

  Hur kan jag ha missat vinter i P1? En favorit.

  Stor kram
  Lotta

  SvaraRadera
 3. Så fint att få minnas tillsammans med dig. Mycket härliga minnen, men också jobbiga. Jag är glad att det snart är ett år sedan. Tiden talar för oss. Och idag ses vi, så roligt det ska bli! Kram Hanna

  SvaraRadera
 4. Vilket vackert inlägg!! Önskar dig en god fortsättning/Gela

  SvaraRadera
 5. En väldigt vacker tillbakablick Åsa. Dina bilder bär ditt signum med stil, ja, jag menar då inte vattenstämpeln, och jag hoppas att din kamera vill börja jobba igen så att du får tillbaka ditt tredje öga.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Tack för ett härligt hoppingivande inlägg!! Vackra bilder!
  Ha en fin dag.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Älskar att få läsa tillbakablickar. Minnas hur det var. Allt man gjorde och upplevde. Du skriver fint. Här ska torkade granen slängas ut i dag. På en gång blir det vår i luften på något sätt. Solen lyser faktiskt också. Skönt.

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 8. Vilka underbart inspirerande bilder - härlig blomsterutmaning! :) Kanske göra något liknande 2013? Hoppas du får tillbaka din kamera snart.

  Idag har jag börjat tänka moodboard...gisses vad fort det går. Ha en skön helg!

  Kram Karin

  SvaraRadera
 9. Underbar kavalkad! Din bloggstil och din typ av bilder är så olik min stil men det innebär inte att jag inte gillar det jag ser och läser hos dig, tvärt om, gillar jättemycket.
  Jag saknar också bilder. Frustrerande att vara på Ikea idag när vi hade lite sol. Satt och åt och tittade ut. Vi valde fel dag för Ikea tänkte jag. Men men, sonen har fått ny säng och det var på tiden kan man säga. Inte ska han behöva känna fjädrarna i ryggen bara för att ha gått och växt sig till nästan fullvuxen karl numera.

  Kanske blir det mer sol i helgen. Vem vet?

  Kramar till dig!

  SvaraRadera
 10. Fantastiska, fantastiska bilder! Ett helt eget bildspråk du har.
  Hej hopp!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...