lördag 29 december 2012

april-juni: från fluff och förnöjda gap till solgult och thehörnor

jag bläddrar vidare i fotomapparna. minns - både bra och jobbiga saker, ler och längtar. tänk vilken inverkan en trädgård kan ha. ljuset, färgerna, dofterna. energi och vila. årstiderna. skulle inte kunna leva utan dessa skiftningar och kontraster. 

april
efter en tveksam och iskall start på månaden exploderar till slut vårens fyrverkeri. det mullrar i jorden av växtkraft, knoppar brister och avslöjar sitt fluff och färgprakt. jag bara står där och gapar med ett förnöjt leende på läpparna. njuter. tar emot. uppfylls. tänk - lika fantastiskt i år också. hur är det möjligt? längtan infrias med råge. ny livskraft. slutar aldrig förundras.

den 26 april firar bloggen sin 1-års dag. att börja blogga var ett av de bästa beslut jag tagit och det blir bara bättre och bättre. jag börjar hitta mitt. en härlig känsla.

växthuset kommer till slut på plats. barnen hinner undra flera gånger över det där sk huset i det bruna, platta paketet som aldrig verkar vilja bli byggt. men jodå. till slut så. det tar mer än bara några timmar. många fler. men sen...sen :-)
maj
"maj, maj måne jag ska lura dig ända till skåne". inte så illa det om du frågar mig;-) i maj byter en hel massa växter i trädgården plats hej vilt. jag gräver upp och gräver ned och får väl svar under våren som kommer om det var lyckade flyttningar eller ej. aklejor ploppar upp lite varstans och jag önskar dem lycka och välgång. sprida sig får de mer än gärna göra. jag tycker lika mycket om dem oavsett vilken skepnad de framträder i. lite av tjusningen det där. att inte riktigt veta.

lillebror ligger och njuter på vår sluttande schweiziska fotbollsplan. bilden värmer lilla mammahjärtat. så - precis så ska det vara i trädgården. njutning och lek. kärlek och tid. kär lek

två piltorn blir flätade. lite vingliga och skeva men fullt dugliga och faktiskt ganska fina om jag så själv får tycka. knepandet och knåpandet med pilgrenarna blir startskottet för årets övriga trädgårdspyssel
juni
korgstolen hittar in i lilla växthuset. thekoppen likaså. där sitter jag och lyssnar på allt som växer och har det ganska fint. min lilla thehörna. längtar dit igen nu.

jag och hanna besöker malmö garden show och jag blir tokinspirerad av hängande kaffekannor, dahliadivor och solgula korgmöbler. inspiration blir till handling, loppisletande och en hel massa leenden och knepknåpiga fingrar

solgula hälsningar i den mörka och kulna decembernatten
åsa

9 kommentarer:

 1. Tack för att du förgyller min dag med din fina årskrönika!! Så fina bilder.
  Ha en fin lördag.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Den fantastiska våren, härlig med en påminnelse, Växthuset ger säkert många sköna stunder i året som kommer också :)

  SvaraRadera
 3. Det är roligt för du har verkligen hittat ditt stuk på bloggen, din ton i både bilder och ord. Underbart! Ska bli roligt att läsa fortsättningen.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Gillar läsningen även idag :)

  Härliga äro vårmånaderna och försommaren.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Så mycket fint och vackert, härligt att se nu i iskalla december:-) kram Sophia

  SvaraRadera
 6. Härliga vårbilder du bjuder på. Extra skönt med vår en grå dag som denna! Kram och trevlig lördag!

  SvaraRadera
 7. Vilka härliga bilder, jag längtar verkligen till våren nu. Tur att det finns kamera så att man kan minnas allt det fina. Kram
  /Liv

  SvaraRadera
 8. Som vanligt oerhört vackert! Både i bild och text :)

  Kommer så väl ihåg din "färg- och fotobananas". Om jag inte minns fel var det vid den tiden jag hittade hit. Det är jag glad för!

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 9. Fin och hjärtlig tillbakablick. :)
  Solgula kramar till dig!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...