söndag 25 november 2012

novembertårar i jakt på ljuset


himlen gråter novembertårar
tunga, kalla slår de  mot fönsterrutorna
där står jag och kikar
försöker hitta en ljusning bland det grå
grå, gråare, gråast
precis så
tänker att idag vore väl en ypperlig dag att sätta upp ljusslingan i blodboken
problemet är bara att jag inte kan hitta den
ljusslingan alltså
jag vet att jag la undan den på ett mycket bra ställe
var det nu kan vara?
det var väl inte meningen att det skulle bli ljust idag
kanske i morgon

äter upp det sista av lördagsgodiset och lyssnar på barnen funderingar om tomten
storebrors tankar rör sig mycket kring allt det praktiska; hur orkar han bära på så många säckar?, nog är det väl så att nissarna hjälper honom, en släde kan ju inte flyga (eller?) så frågan är hur han tar sig fram?  kanske med ett eget flygplan? jo, så är det nog. lillebror lyssnar koncentrerat men tycker nog att det där med släden nog är det mest troliga. den kan ju faktiskt ha motorer under. och att tomten skulle ha en verkstad i finland det köper han inte alls. kanske på ett kallt ställe. som island. båda enas i alla fall om att hålla vakt vid ytterdörren på julafton så att inte tomten ska kunna slinka obemärkt iväg efter att han lämnat säcken vid dörren...och hur får han tag på alla önskelistor egentligen??? storebror har ju skrivit sin i datorn...hmmmm

leenden och förhoppningar
funderingar och önskningar
lyser genom allt det grå
ljusningen fanns där i alla fall -
och lamporna ligger säkert bra där de ligger några dagar till...

hälsar åsa
12 kommentarer:

 1. Ja idag visade sig november från sin allra tråkigaste sida. Det blev ju inte ljust på hela dagen! Du - det är inte du som är glömsk vad gäller ljusslingeförvaringen. Näpp, det är ljusslingan som har slingrat sig iväg under sommaren, dom har för vana att göra det, och sedan trasslar de in sig i sig själva innan de lägger sig till ro. Mmmm.

  Kram och tomten hittar med all säkerhet till två små söta, snälla pojkar :-)

  SvaraRadera
 2. Jag föll för frestelsen och satte upp några stjärnor...nu lyser de upp rummen så fint. Tjuvstarta är just nu min grej ;)

  En annan frestelse var NY Botanical Garden. Men den klassiska julutställningen. Kända landmärken och byggnader från the Big Apple - allt gjort i olika slags trä.


  Jag kan nästan längta efter lite grått. Som sluter om.

  kram
  Lotta

  SvaraRadera
 3. Grått var ju bara förnamnet... Men en mysig dag verkar ni ha haft ändå! Nu ska jag alldeles strax packa ihop och ge mig iväg på kursen, det ska bli spännande. Och lite pirrigt! Min mail krånglar hemma för tillfället, så maila till bloggmailen om du vill skriva nåt. Hoppas din vecka blir en fin en! Kram från Hanna

  SvaraRadera
 4. Vad fint du skriver. Härligt med små funderingar:)). Ljusslingan kommer säkert fram ska du se:).
  I dag är det mörkt och regnigt och jag vill helst sitta inne och kura, men det är bara att ge sig ut i rusket till jobbet...
  Ha en fin dag.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. :))) rart av dina små. alltid så härliga funderingar och underbara att spara. kan trösta med att här är också bara mörkt och regn..

  kramar en måndag, Lycke

  SvaraRadera
 6. Det är så härligt att höra små barns funderingar kring allt möjligt, tomaten och julen tex. När våra barn varit fyra år gjorde jag en "intervju" med dem. Samma frågor ställdes till båda och svaren är sparade. Bla frågade jag vad de ville jobba som när de blev vuxna. Tomte svarade sonen.

  Kram i mörkret!

  SvaraRadera
 7. Ja,ljuset lyser rakt igenom allt det mörka. Kraaam!

  SvaraRadera
 8. Usch ja trist väder men nu verkar det ju bli kallare och klarare till advent. Underbara tomtefunderingar! Kram Karin

  Ps. Jag har mailat!

  SvaraRadera
 9. Hej goa du!
  Jag är så himla stressad nu och har ingen aning om var julstjärnorna är..under något bråte på vinden gissar jag, där vi inga lampor har...
  Jag tänkte just på dig när jag såg din kommentar!
  Jag hoppades att du skulle förbi här snart, och som du gissar har vi åkt den 19. Vi (jag, J och lilleman) flyger den 16 och kommer inte tillbaks förrän den 9 januari. Det är hur mycket som helst att ordna innan, jag ska ju jobba däruppe med så det är ju allt möjligt som ska planeras och tas med. Jag ska dessutom sälja ut keramik och smycken i en inredningsbutik här i "stan" under december, i morgon har jag lovat att komma med saker och duka upp keramiken.Och så hade jag ju glömt, ett vårjobb ska skrivas text till och levereras... Så du förstår hur mysigt en avslappnade fika med New York berättelser hade varit som avbrott!
  Vi får höras på annat sätt innan i alla fall!
  Kramen till dig!

  SvaraRadera
 10. Nu kanske du, precis som jag, fått snö som lyser upp. Det blir nog ännu vackrare med ljusslingan mot snön, hoppas du hittat den. Härligt att läsa om barnens tomtefunderingar.

  SvaraRadera
 11. Hello.
  So nice to see your blog. I now your pics from instagram.
  Became a new follower. Have a nice week :-)
  Greet Martine.
  (www.martinevianen.blogspot.nl)
  insta MartineV67

  SvaraRadera
 12. Jag tycker om dina vackra bilder och ord. Hoppas du har en fin måndag.

  kram Nanna

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...