söndag 14 oktober 2012

Söndagkväll med överkokt krasse och snörvlig näsa

Så var det söndagkväll igen
med regn som smattrar mot rutan, näsdukar och varmt the på bordet bredvid mig 
den nyblivna 8-åriga storebrodern hade födelsedagsfjärilar i magen igår kväll och det tror jag minsann lillebror också hade
i alla fall i morse. det var nämligen han som jagade upp oss vuxna i ottan och tyckte det var dags att ta fram paketen "viskandes" på det där sättet som bara en förväntansfull 5-årig lillebror kan göra. och så skulle vi sjunga för storebror. inte han. han bäddade istället ner sig bredvid storebror när vi väl var på fötter och paketen framtagna :-)
storebror höll god min (även om det senare kom fram att han minsann inte hade sovit på hela natten) och såg precis som vi hur lillebror myshummade vid anblicken av innehållet i paketen

i trädgården har det mesta geggat ihop sig nu efter veckans två frostnätter. krassen ligger som överkokt spaghetti och klibbar sig fast vid barkflisen i köksträdgården och dahliorna har intagit en förkolnad svart färg. tänk så snabbt det vänder. 
växthuset har inte blivit helt urstädat. inte denna helgen heller.
jag hade någon slags liten tanke att kaaaanske..... men så kom kameran i vägen. några gröna tomater, vissna blommor, ett litet äpple och de där städintentionerna var ett minne blott. 
det sa bara poff :-)
(gillar när det gör det...)

hälsar åsa

6 kommentarer:

 1. Åh, vilka häftiga bilder, speciellt den med vattnet. Jag gillar...
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. och så jobbar man ju så mycket bättre när det inte är blött....
  Kram :)

  SvaraRadera
 3. Underbara bilder Åsa! Fint att läsa om födelsdagspirr, paket....och när det säger poff ;)

  Gillar också när det gör det!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Städa växthus när man kan fira födelsedag eller höstmysa. Näe... har inte heller gjort det, gick ut i trädgården och gick in igen. Poff på den! Ha en bra start på veckan. Kram!

  SvaraRadera
 5. beautiful pictures. It looks so autumnal there, handkerchiefs at the ready indeed!

  SvaraRadera
 6. Det är mycket bättre att spegla sig i vattenpölar med kameran än att städa tycker jag. Fina bilder :-) Min trädgård är också geggamojja, nu kan det lika gärna få snöa. Ha det bra!
  /Liv

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...