torsdag 1 mars 2012

Månadsbild med Linnea


"Mars, mars måne jag kan lura dig ända till Skåne! ;-) Tja, utan att luras får jag faktiskt säga att det är alldeles förträffligt trevligt att bo i Skåne. Och nu är det mars och våren är definitivt på gång här i södern. Jag har ännu inte gjort årets första trädgårdsklipp men det är hög tid att klippa ner de vissna perennerna och göra plats för alla nya skott som är på väg upp. 

Rådjuren har mumsat vidare på tujahäcken även denna vintern och den har fått en lustig strutform - smal nedtill och vid upptill. Om man bortser från rådjurens kalasmumsande så har vi problematiken med att toppa tujorna så att de inte far iväg på höjden ytterligare. Vi har lyckats klippa topparna som är inåt gräsmattan men kommer inte åt på baksidan med stegen eftersom där står ett staket och det är väldigt trångt. Resultatet är en strutformad tuja med vinklat tak. Nåväl. Låt gå så länge...


Idag fick barnboksflickan Linnea följa med ut i trädgården. Jag gillar verkligen böckerna om henne som är så fint illustrerade av Lena Andersson. Har ni läst dem; "Linnea planterar", "Linneas årsbok", "Linnea i målarens trädgård"? Om inte så leta upp dem på närmsta bibliotek. Det är mitt marsråd ;-) När den första boken om Linnea kom 1976 var det något helt nytt i barnboksvärlden att på ett lekfullt och vackert illustrerat sätt förmedla fakta.


Linnea fick i uppdrag att leta efter vårtecken i trädgården på Höjden så här den första dagen i mars. Resultatet ser ni här:



Det är även Lena Andersson som skrivit och illustrerat böckerna om Maja tex Majas Alfabet som jag skrivit om här. En favorit helt enkelt på många sätt.

Hälsar Åsa



7 kommentarer:

  1. Men åååh! Dina inlägg är ju så himla inspirerande! Jag älskar också Linnea-böckerna och din idé att ta med henne ut i trädgården och de spirande vårblommorna är helt suverän. Jag tycker du ska ställa ut dina bilder, de är så härligt orginella. :)

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Gillar både Linnea och Maja väldigt mycket. Jag har en bok som heter Linnea bakar och lagar. Den har jag haft sen början/mitten av 80-talet. Gillas!
    Gillar också dina bilder väldigt mycket.

    Vi får väl se om det blir trädgårdsväder helgen. Jag hoppas verkligen det.

    Kram

    SvaraRadera
  3. Åh! Jag älskar Linnea. Jag hade ett kassettband som jag sjöng med till. "Humlen den klättrar så vild och så krokig..." Helt underbart! :) Kram

    SvaraRadera
  4. Det här gillar jag! =) Jättefina bilder, och så härligt vårigt ni har det där nere!
    Ha det fint! /Caroline

    SvaraRadera
  5. Nu har jag läst ikapp mig sen vi åkte iväg, och är på ett mycket bättre humör än när jag kom hem från jobbet efter ett möte som inte gick riktigt som jag hoppats på, TACK!!! Många goa skratt har jag fått & fantastiska bilder på näthinnan när jag strax ska sova:) //Linda

    SvaraRadera
  6. Jag älskar både Linnea och Maja! Å vad jag saknar dem böckerna som är nerpackade någonstans.

    Och Skåne. Så fint, vackert. Jag vet att jag skulle trivas där. Tror det liknar Connecticut mycket.

    Tack för fina bilder!

    xx

    SvaraRadera
  7. Jag blev så glad när jag läste din blogg. Linnea är även en gammal favorit till mig. Vintergäcken lyste vackert på marken. Ha en skön helg Zinnia

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...